Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Bij een hartstilstand is er acuut levensgevaar. Direct starten met reanimeren en het aansluiten van een AED redt levens.

Hopelijk komt u er nooit voor te staan, maar stel dat er iemand een hartstilstand krijgt en u bent daarbij aanwezig. Zou u het dan fijn vinden als u zou weten hoe u moet handelen? Zo ja, dan kunt u zich opgeven voor het volgen van een cursus reanimatie.

In een reanimatiecursus leert u alle vaardigheden die nodig zijn om een leven te redden bij een hartinfarct. Door te reanimeren en het gebruiken van een AED probeert u de bloedsomloop en ademhaling van het slachtoffer door te laten gaan. U overbrugt de tijd tot de professionele hulpdiensten het overnemen van u.

We oefenen op reanimatiepoppen die aangesloten kunnen worden op een laptop die precies registreert of u met de juiste druk de hartmassages en de beademing toepast.

Het certificaat kan behaald worden zonder enige voorkennis van Eerste Hulp.

Certificaat behaald! En dan?

Als gediplomeerd reanimatie hulpverlener wordt u jaarlijks opgeroepen voor een herhalingsavond om uw kennis en vaardigheden bij te houden.